Home
Aan de slag
Blog
Contact
Proeftraining plannen

Reanimatie training tijdens gym op Het Saenredam

8 maart 2023
Mariska is al 25 jaar gym docent en werkt al 16 jaar bij Het Saenredam in Zaandam. Sinds dit schooljaar geeft zij met haar collega's de Hartveilige School reanimatie training aan de leerlingen. We kijken naar hun aanpak, de reacties van de leerlingen en wat andere scholen hiervan kunnen leren.
Mariska en haar collega's vinden het geven van de training heel leuk en waardevol. "Leerlingen vinden de training leuk en leerzaam. Vooral bij de oudere leerlingen is het een echte wake-up call." Door reanimatie training op te nemen in de gym les, kunnen leerlingen niet alleen waardevolle levensvaardigheden opdoen, maar ook meer bewustzijn ontwikkelen over hun eigen gezondheid en het welzijn van anderen.

Op Het Saenredam
Dit schooljaar leren leerlingen uit alle leerjaren, van jaar 1 tot en met 5, reanimeren. Dit zijn meer dan 500 leerlingen! Gedurende het schooljaar kunnen de leerlingen twee keer oefenen en tijdens de derde keer halen zij hun certificaat en doen ze mee aan het toernooi.Dit wordt gedaan in combinatie met een gezondheidsweek over bewegen en voeding. De leerlingen uit de vierde klas krijgen nog extra theorie tijdens biologie. "Hoewel sommige leerlingen aanvankelijk sceptisch zijn en de training een beetje eng vinden, worden ze steeds fanatieker en preciezer naarmate de training vordert."

Advies aan andere scholen
Mariska en haar collega's benadrukken om goed na te denken over hoe de training zal worden aangeboden en om de tijd te nemen om het goed te doen. "Op onze school wordt de training gecombineerd met andere onderdelen van de gym les, zoals bijvoorbeeld badminton." Verder adviseren ze andere docenten om de leerlingen te laten ervaren dat alles wat je kunt doen al helpt en dat niks voor niets is.

Ook een Hartveilige School worden?
Leer jouw leerlingen reanimeren met onze game en maak jouw school Hartveilig!
Aan de slag
Cookies
Meer informatie Accepteren