Home
Aan de slag
Blog
Contact
Proeftraining plannen

Een game om te leren reanimeren

18 oktober 2022
Elke week krijgen 300 Nederlanders een hartstilstand. Een omstander kan de overlevingskans van een slachtoffer verdubbelen door te reanimeren. Toch weet 75% van de Nederlanders niet hoe dit moet... Hier moet verandering in komen!
De Serious Game die wij aanbieden maakt reanimatieonderwijs op school toegankelijk zodat meer scholieren op een leuke manier vertrouwd kunnen raken met reanimatie. Hoe gaaf zou het zijn als iedere scholier op school leert reanimeren?

Huidige stand van zaken
20% van de middelbare scholen biedt gelukkig al reanimatieonderwijs aan. De overige scholen blijven achter. Voor een cursus zijn al gauw vijf instructeurs nodig die tot wel vier lesuren in beslag nemen. Dit kost veel tijd en geld. Wij willen alle scholen in staat stellen om n of zelfs meerdere jaarlagen te leren reanimeren. Om dit mogelijk bieden wij een lespakket waarmee scholieren worden uitgedaagd om zelfstandig de vaardigheden te leren. Scholieren leren niet alleen reanimeren, maar krijgen ook de boodschap om zorg te dragen voor elkaar. Het lespakket bestaat uit een reanimatiepop en een iPad met onze game erop. Nadat de theorie achter reanimatie samen met de docent is behandeld, kunnen de leerlingen aan de slag met de game. De game begeleidt het leerproces en laat scholieren binnen 30 minuten spelenderwijs vertrouwd raken met reanimeren.

Hoe werkt de game?
Een duo neemt rondom de pop plaats. De challenge is on! De game laat spelers oefenen met de stappen van een reanimatie zoals beademen, borstcompressies geven en de AED aansluiten. Tijdens het oefenen geeft de app feedback zodat spelers hun vaardigheden kunnen verbeteren. De sensoren in de pop, die zijn verbonden met de iPad, meten namelijk wat spelers doen waardoor deze feedback ook daadwerkelijk is gebaseerd op de acties van de spelers. Als de spelers er klaar voor zijn, kunnen ze de uitdaging aangaan om de hoogste score te halen. Met deze score komen spelers op het digitale scorebord en strijden ze tegen klasgenoten of zelfs tegen andere scholen!

Doet jullie school ook mee?
Samen met alle scholen willen we zorgen dat het programma op grote schaal wordt ingezet en Nederland een stukje veiliger wordt. Afhankelijk van de hoe de school het programma wil implementeren krijgt de school een of meerdere reanimatiepoppen tot haar beschikking. Ook benieuwd hoe jullie aan de slag kunnen gaan? Kom dan met ons in contact!
Ook een Hartveilige School worden?
Leer jouw leerlingen reanimeren met onze game en maak jouw school Hartveilig!
Aan de slag
Cookies
Meer informatie Accepteren